Proč si pořídit pergolu ke zdi domu?

Většinou se však pergoly ke zdi staví z několika hlavních důvodů. Ty nejpodstatnější najdete v našem článku, a to včetně tipů, inspiračních ukázek.

Dřevěná pergola ke zdi domuSnadná otázka s řadou různých odpovědí! Každý člověk totiž chápe účel pergoly ke zdi po svém. Většinou se však pergoly ke zdi staví z několika hlavních důvodů. Nejpodstatnější je ten, že si od jara do podzimu zvětšíme obytnou plochu domu. Pod pergolou ke zdi nám vznikne nejen příjemné posezení na čerstvém vzduchu, prostor pro konání oslav a grilovaček, ale i venkovní pracovna, kuchyň a místo na tolik potřebný odpočinek.

Zvětšete prostor domu

Pergola ke zdi má nesmírnou výhodu a tou je propojení s domem. Pergola u zdi může skutečně vypadat jako jeden velký pokoj navíc. Navíc vhodnou kamennou nebo keramickou dlažbou, terasovými prvky ze dřeva opatříte pergolu ke zdi skvělou podlahou. Pokud veškeré detaily sladíte s charakterem místnosti, která přímo vede do prostoru pergoly ke zdi, pak máte vyhráno. Estetika i účelnost najdou společnou řeč a pergola ke zdi se stane od této chvíle nepostradatelným doplňkem vašeho domova.

Venkovní pohoda a klid

Zastřešená pergola ke zdiPrvek útulnosti u pergoly ke zdi je velmi důležitý. Součástí pergoly bývá samozřejmě zahradní nábytek ať už ze dřeva nebo ratanu, který vyčaruje oázu klidu a ideální místo pro odpočinek. Pergola může být doplněna o houpací křeslo nebo opatřena hamanou.

Součástí pergoly u zdi často bývá i koutek s elektrickým nebo plynovým grilem, čímž se využití tohoto prostoru opět rozšiřuje a můžete se vsadit, že v letních měsících budete v prostoru pergoly u zdi trávit mnohem více času, než v samotném domě. Pro chladnější večery může využít třeba elektrický nebo plynový tepelný ohřívač.

Zastřešená pergola u zdi ať už z průhledného polykarbonátu nebo dřevěná se šindelem vás velmi snadno ochrání před deštěm. Boční stěny pergoly ke zdi lze zastínit trelážemi, roletami, sklem, žaluziemi apod. a vytvořit si soukromí anebo zabránit nepříjemným poryvům větru či zahánějícímu dešti.

V případě průhledné střechy můžete střešní konstrukci dovybavit hliníkovými kolejničkami pro upevnění sluneční clony – baldachýnu, který v létě ochrání před přílišným pálením slunce.

 

 

Na zakázku pro vás vytvoříme:

Nechejte si u nás nezávazně nacenit výrobu zahradní pergoly ke zdi.

Máte zájem o zakázkovou výrobu?

Kontaktní údaje
Specifikace zakázky
Fotografie domu
Nahrajte fotografie místa, terasy, domu, kde bude pergola realizována.
Text s obrázkem
Pošlete nám nezávaznou poptávku a my Vás budeme kontaktovat.

nebo volejte
602 538 577