Levné ZAHRADNÍ PERGOLY

Široké využití zahradní pergoly z ní činí nepostradatelnou součást každé zahrady. Variantou levného řešení zahradní pergoly je tzv. stavebnice. Prohlédněte si nabídku a možnosti těchto sériových pergol.

Široké využití zahradní pergoly z ní činí nepostradatelnou součást každé zahrady. Ještě nedávno se role zahradní pergoly vztahovala pouze na ochranu posezení před sluncem a deštěm. Dnes je již použití rozmanitější a trh nabízí mimo altánů také velké množství variant pergoly.

Druhy zahradní pergoly

Zahradní pergoly jsou dostupné v provedení, kdy několik sloupů podpírá další sloupy, případně zastřešení. Existuje ale také typ pergoly, která je určena čistě jen pro popínavé rostliny. Mnohdy vypadají jako mřížované branky či oblouky nebo pouhé sloupky s mřížovým umístěným v zahradě poblíž okrasných záhonů a skalek. V případě využití většího počtu sloupků lze stavět různé tvary, bludiště a netradiční zákoutí zahrad. Zahradní pergoly lze doplnit mřížovím, menším plotem, obloukem před vchodem, na který umístíte popínavé rostliny a utvoříte tak příjemné prostředí.

zahradní pergoly

Zahradní pergolu můžete také stylizovat do role menšího zahradního domku, který poskytne klidné posezení pro několik lidí. Zasklením zahradní pergoly či jejím upravením vznikne působivá zimní zahrada. Často plní pergola také funkci zastřešení a ochrany. Toto řešení je oblíbené u teras, balkónů nebo vchodů do domů. Dovoluje využití prostor i při nepřízni počasí, vchody do domů nejsou v zimě zasněženy až ke vchodu a nenanosí se do interiéru sníh a nečistoty.

Zahradní pergoly zajistí soukromí

Zahradní pergoly poskytují oporu popínavým rostlinám, keřům a menším stromkům a tvoří tak krásné prostředí zahrady a prostory pro dobrodružné hry dětí. Toužíte-li po soukromí a nerušeném odpočinku, jsou popínavé rostliny ideálním řešením. Jakmile obrostou mřížoví pergoly, utvoří stěnu, která zabrání zvědavým pohledům do vašeho soukromí.

Rostliny pro zahradní pergoly

Výběr typu rostlin závisí na tom, zda budou rostliny na přímém slunci nebo se spíše skryjí ve stínu. A také na tom, jestli si přejete stěny pergoly chráněné před pohledy nebo zda chcete rostliny jen jako dekorační prvek. Zimolez, břečťan, popínavé růže či plamének se dnes řadí již mezi stálice. Netradičním řešením je zasadit zahradní poblíž pergoly vinnou révu. V létě pak už jen stačí natáhnout se od stolu a utrhnout si hrst šťavnatých hroznů. Jasmín krásně provoní okolí a kiwi si oblíbí nejen vaše děti, ale i návštěvy. Na stěny zahradních dřevěných pergol lze také zavěsit truhlíky a květináče s rostlinami. Pokud je zavěsíte ze sloupků, které tvoří střechu, dolů, nezaberou prakticky žádné místo.

rostliny pro zahradní pergoly

Zastřešení pergol

S ohledem na primární funkci pergoly je vhodné zvolit i typ zastřešení pergoly. Jestli se chystáte na pěstování květin, není na škodu pořídit střechu z materiálu, který propouští sluneční paprsky. Tak odpadne i potřeba zdroje světla během dne, neboť dostatečným zdrojem bude slunce. Střechu dřevěné pergoly lze udělat i z lamel nebo polykarbonátových desek.

zastřešení zahradních pergol

Inspirace pro vás
Pergoly - fotogalerie


Nabízíme nejen klasické pergoly, ale i:

Máte zájem o zakázkovou výrobu?

Kontaktní údaje
Specifikace zakázky
Fotografie domu
Nahrajte fotografie místa, terasy, domu, kde bude pergola realizována.
Text s obrázkem
Pošlete nám nezávaznou poptávku a my Vás budeme kontaktovat.

nebo volejte
602 538 577