Podlahy plastové (pro venkovní terasy)

Připravujete stavbu podlahy pro venkovní terasu a lámete si hlavu s tím, jakou podlahovinu zvolit? Je pro vás klasická dlažba příliš chladná? A taktéž se nechcete pracně starat o dřevěnou podlahu, která je náchylná na vlhkost a jiné biologické procesy? Poradíme vám.

Plastové terasové podlahy (plastové terasy) mají neoddiskutovatelné výhody. Plastová prkna na terasu, nazývaná také jako plastové desky na terasu nebo plastovky na terasu, jsou stále více vyhledávaným podlahovým řešením v exteriéru, neboť zajišťují dlouhověkost vaší terasy a minimální péči o ni. 

Zauvažujte o plastových podlahách pro venkovní terasy. Plast je ideálním skloubením výhod obou výše zmíněných materiálů. Pokud mluvíme o plastových podlahách pro venkovní terasy, pak je třeba si rovnou sdělit, že se v podstatě jedná o tzv. dřevoplastový kompozitní materiál, známý též jako WPC prkna. Jedná se o kombinaci dřevěné moučky a plastové substance. Běžně se však zjednodušeně označují jako plastová prkna pro terasy a my o nich tudíž v tomto článku budeme takto hovořit. Právě tyto WPC desky - terasy v současné době uvidíte na stále více terasách u řady novostaveb i renovovaných domů.

Může se stát, že plastové podlahy venkovních teras budete považovat za dřevěné. Respektive si ani neuvědomíte, že se jedná o kombinaci plastu a dřeva. Právě toto je jedna z výhod daného materiálu. Plastové podlahy venkovních teras vypadají jako dřevěné – museli byste se na materiál podívat opravdu hodně z blízka, aby vás vůbec napadlo, že se jedná o plastový výrobek.

Jaké jsou tedy konkrétní přednosti plastových podlah venkovních teras?

Vizuální podobu jsme již vychválili. Proto se nyní zaměřme především na životnost dřevoplastových desek, která je díky obsahu plastových substancí opravdu dlouhá. Klasické dřevo je totiž nutné neustále ošetřovat proti vlhkosti, pečovat o jeho barevnou stálost, impregnovat ho proti napadání různými dřevokaznými brouky, mechy, plísněmi apod. Podlahy plastové pro venkovní podlahy mají naopak barevnu stálost, nekroutí se a jinak nedeformují. Není třeba je jakkoliv ošetřovat drahými přípravky a bát se o jejich odolnost s ohledem na vlhkost. Použít je tudíž můžete i jako mola a vstupní části k zahradním jezírkům a bazénům.

Dřevoplastová prkna jsou velmi příjemná na dotyk, hřejí, a především působí teplým dojmem, podobně jako běžné dřevo. Přitom nečekejte ani po letech častého užívání žádné praskliny, třísky a podobné projevy neduhů klasického dřeva. S plastovými podlahami pro venkovní terasy se velmi snadno pracuje – jdou vrtat a řezat, opět stejně jako dřevo. Ten, kdo preferuje méně pravidelné údržby u své venkovní podlahy a zároveň mu nevadí investovat více financí než v případě modřínové venkovní podlahy, pak by měl určitě zvolit dřevoplastovou podlahu terasy.

Pokud si netroufáte na zhotovení plastové podlahy pro vaši venkovní terasu, pak vám rádi pomůžeme. Navrhneme vám podobu budoucí plastové terasy, vybereme společně barevné řešení dřevoplastových prken a na místě vám terasovou podlahu položíme.

Pomohl Vám článek, nebo si stále lámete hlavu otázkou: Jakou podlahu na terasu? Zde se dočtete další informace.

 

-----------------

Tematická specifikace obsahu článku: venkovaní podlahy, plastové podlahy na terasy.

Máte zájem o zakázkovou výrobu?

Kontaktní údaje
Specifikace zakázky
Fotografie domu
Nahrajte fotografie místa, terasy, domu, kde bude pergola realizována.
Text s obrázkem
Pošlete nám nezávaznou poptávku a my Vás budeme kontaktovat.

nebo volejte
602 538 577