Co na střechu pergoly

Častá otázka, na níž nemusí být jednoduchá odpověď. Poradíme vám, co na střechu pergoly. Už při samotné stavbě konstrukce pergoly byste měli vědět, jakou střešní krytinu zvolíte, neboť od toho se odvíjí její statika, resp. nosnost konstrukce pergoly. Stejně tak se často řeší, zda střecha na pergolu má být průhledná nebo ne. Nastudujte informace.

Pergola se střechou je častým přáním majitelů nemovitostí. Jakou však zvolit střešní krytinu na pergolu a přitom nepřetížit kontrukci pergoly, nebo zbytečně nezvyšovat náklady na zastřešení pergoly? Ano, existují doporučené materiály, tedy střešní krytiny na pergoly, které se standardně používají. A o nich se v tomto článku budeme bavit.

Pokud tedy budete chtít aplikovat klasickou pálenou nebo betonovou tašku, pak je třeba řešit konstrukci pergoly s takovými parametry, aby danou váhu pergola unesla. U lehčích krytin typu polykarbonátu naopak tuto starost nebudete mít. Při výběru konkrétní střešní krytiny pro pergolu vždy zjišťujte také požadavky na minimální spád krytiny.

  • Trapézový plech: 8°.
  • Polykarbonát: 10°.
  • Sklolaminát: 10°.
  • Asfaltové šindele: 12° - 18°.
  • Vlnitý plech: 15°.
  • Betonová taška: 22° - 30°.
  • Pálená taška: 22° - 40°.

Střecha pergoly a její průhlednost

Výběr střechy pergoly taktéž podléhá rozhodnutí, zda bude střecha průhledná a umožní prostup slunečních paprsků, či naopak bude svitu slunce zabraňovat. Použít můžete čiré materiály nebo naopak barevně tónované (v případě PVC plechů, polykarbonátů aj.). Průhledná krytina na pergolu přináší zahřívání prostoru pod ní. Pokud tedy vaše volba padla na průhlednou střešní krytinu pergoly, pak na tento fakt nezapomeňte a dobře vše ještě jednou zvažte. 

Co na střechu pergoly?
Co na střechu pergoly? Zkuste plech, plast nebo jinou krytinu?

Střecha pergoly a voda?

Nezapomeňte řešit, jak odvádět ze střechy pergoly vodu. Při rozhodování o tom, co na střechu pergoly dát, doporučujeme vyřešit také otázku odtoku srážkové vody. Dodatečné řešení svodu zachycených srážek do kanalizace, aby voda zbytečně nevytékala na prostor okolo pergoly, se může stát poté problémem. Pokud vám to nevadí, samozřejmě srážkovou vodu řešit nemusíte. Záleží na konkrétním umístění pergoly a jejím účelu. Tj. zda je v blízkosti samotné nemovitosti a je určená pro odpočinek, nebo se naopak jedná o zastřešení garážové stání mimo dvůr apod.

Čím zastřešit pergolu?
Čím zastřešit pergolu? Podle sklonu vyberte vhodnou krytinu.
-----------
Tematické určení obsahu článku: střešní krytina na pergolu, krytina na pergolu, průhledná krytina na pergolu, průhledná střešní krytina na pergolu, plechová střecha na pergolu, sklon střechy pergoly, pergola se střechou.

Máte zájem o zakázkovou výrobu?

Kontaktní údaje
Specifikace zakázky
Fotografie domu
Nahrajte fotografie místa, terasy, domu, kde bude pergola realizována.
Text s obrázkem
Pošlete nám nezávaznou poptávku a my Vás budeme kontaktovat.

nebo volejte
602 538 577