Zahradní pergoly z trámů

Pergoly z dřevěných trámů patří ke klasice, která nikdy neomrzí. Pergola z trámů má ideální stabilitu řadu dalších předností. Dozvíte se o nic v tomto článku.

Pergoly z dřevěných trámů patří ke klasice, která nikdy neomrzí. Přestože existují jiné alternativy pergol, ať klasické cihlové, kovové, nebo textilní varianty, dřevěné trámové pergoly spatříte u většiny novostaveb a v odpočinkových zahradách. Dřevo je totiž dobře zpracovatelným materiálem a hlavně není moc drahé. Toužíte také po nové zahradní pergole z trámů? Buď si ji můžete postavit svépomocí, nebo ušetřit čas a veškeré starosti s výstavbou zahradní pergoly z trámů, pokud si koupíte stavebnicovou pergolu nebo si necháte pergolu vyrobit na zakázku.  

Pergola z trámů má ideální stabilitu, vypadá pěkně a hlavně ji lze postavit na míru téměř kdekoliv a uplatnit tak specifické požadavky majitele. Řeč je například o řešení zastínění pergoly nebo o typu zastřešení pergoly. Výhodou zahradních pergol z trámů je to, že jsou schopny unést i těžší střešní krytinu, jen je třeba na tento fakt myslet při dimenzování nosnosti trámů střešní konstrukce.

Životnost zahradních pergol z trámů prodloužíte pravidelným ošetřováním dřeva. Trámy zahradní pergoly je třeba udržovat nejen s ohledem na barevnou stálost, ale impregnovat je také proti škůdcům a prostupnosti vlhka. Čím více se budete věnovat této péči o zahradní pergoly z trámů, tím déle vám bude dřevěná pergola sloužit.

Další výhodou dřevěné pergoly z trámů je fakt, že pokud by některá část pergoly byla poškozená například působením povětrnostních podmínek nebo vlivem škůdců, lze poničenou část zahradní pergoly většinou snadno vyměnit za nový díl.

Při stavbě doporučujeme používat co nejvíce vyschlé dřevo, které je již stabilní. Trámy použité na stavbu pergoly by měly být ze stejného druhu dřeva. Trámky sloupků pergoly mohou být od sebe umístěny až do vzdálenosti 3 m, o to masivnější však vazníky a trámky musí být.  Aby byla pergola z trámů vizuálně vyvážená, dodržujte pravidlo, které hovoří o stejné velikosti rozestupu mezi trámy sloupků, jako je šířka vstupu do pergoly. Samozřejmě pravidel a vychytávek pro ulehčení práce a dosažení vynikajícího výsledku je nespočet.

Pokud si sami netroufáte na vlastní výrobu pergol z trámů, pak ji zadejte nám. Zhotovíme vám návrh, pergolu vyrobíme a smontujeme připravné trámy na místě. Kontaktujte nás, poskytneme vám nezávazné nacenění.

Máte zájem o zakázkovou výrobu?

Kontaktní údaje
Specifikace zakázky
Fotografie domu
Nahrajte fotografie místa, terasy, domu, kde bude pergola realizována.
Text s obrázkem
Pošlete nám nezávaznou poptávku a my Vás budeme kontaktovat.

nebo volejte
602 538 577