Moderní dřevěné zastřešení teras

V tomto článku se dozvíte informace o možnostech moderního dřevěného zastřešení teras. Připravili jsme pro vás několik ukázkových inspiračních fotografií a pár tipů, které určitě využijete při vstupním plánování vašeho budoucího zastřešení terasy.

Venkovní odpočinek na dvoře nebo zahradě je bezesporu jednou z hlavních předností bydlení v rodinném domě. S tím souvisí i snaha majitelů těchto nemovitostí o co nejlepší zútulnění venkovního užitného prostoru sloužícího k relaxaci, dovádění dětí i posezení s přáteli na čerstvém vzduchu. Nejčastější formou venkovního prostoru navazujícího bezprostředně na zastavěnou obytnou část domu jsou terasy. Ty mohou mít řadu podob nejen s ohledem na materiálové, rozměrové a řemeslné provedení.

Aby pobyt na terase byl co nejvíce pohodlný, začnete dříve či později řešit právě i otázku zastřešení terasy, které vás ochrání od přímého slunečního záření, deště a nadměrného větru. Moderní zastřešení terasy splňuje především kritéria ve spojení se vzhledem a funkčností. Každý z nás chce, aby zastřešení pěkně vypadalo a plnilo 100 % svůj účel.

Moderním zastřešením se dnes již myslí nejen řešení stříšky (tj. horního prostoru nad terasou), ale terasy lze zastřešit kompletně, tj. uzavřít do jednoho celku např. s posuvnými dveřmi apod. Nicméně v počtu realizací stále vedou taková zastřešení terasy, která jsou co nejvíce vzdušná a volně průchozí. Uzavřenější varianty zastřešení vč. bočních panelů volí např. rodiny s malými dětmi, kdy instalují pojistku proti opuštění terasy do volného prostoru zahrady, kde je např. bazén apod. Stejně tak lze terasu a dům ochránit od vstupu psa.

Pro zastřešení dřevěné konstrukce se používají různé materiály. Rozhodně však platí, že moderní dřevěné zastřešení terasy je kombinováno různou měrou s průhledovými materiály, především pak ve střešní části. Mezi tyto materiály patří sklolaminát, sklo, polykarbonát nebo jen dřevěné lamelové systémy nebo žebrování, které navíc poskytují prostor pro snadné popínání konstrukce rostlinami.

Pokud máte postaven moderní funkcionalistický dům čistých linií, pak je vhodné tento styl aplikovat i v rámci řešení moderního dřevěného zastřešení terasy. Cílem je vizuálně jednodušší konstrukce, případně i nestandardní barevné řešení. Naopak u starších rekonstruovaných domů doporučují architekti vsadit spíše na selské provedení v masivnější podobě a barevnosti odpovídající klasickým hnědým paletám dřeva.

Než se začnete stavět dřevěné zastřešení terasy

Orientace, sklon a velikost moderního zastřešení teras je do velké míry určující pro ideální efekt ochrany terasy před venkovními vlivy. Informujte se proto na putování slunce v letních měsících, řešte do detailu odvod srážkové vody, ochrany bočnic aj. Moderní terasy nejsou jen o vzhledu, ale také o perfektní funkčnosti a pohodlí. 

Do hry o moderní terasu se dostávají i věci, jako:

  • Výběr vhodného dřeva.
  • Volba odpovídajících kotvících prvků.
  • Statické řešení.
  • Ošetření dřeva za účelem zvýšení odolnosti proti degradujícím vlivům.

Proto věnujte velkou pozornost plánování, případně si nechte realizovat moderní dřevěné zastřešení terasy od profesionálu, kteří mají se všemi faktory plánování zkušenosti a ví, co je třeba zohlednit, aby moderní zastřešení teras bylo opravdu ideální a dle vašich přání.

Nechte si moderní dřevěné zastřešení terasy vyrobit u Vetasu

Ušetřete si čas s plánováním terasy a jejího zastřešení. Neshánějte materiály, nepůjčujte nástroje a nářadí, nehledejte návody a pracovní postupy. Nechte vše na nás. Realizaci moderní terasy nebo dřevěného zastřešení bazénu provedeme kompletně za vás, jediná starost pro vás bude ve spojení s výběrem nábytku na terasu.

Jak probíhá zakázková realizace terasy a jejího zastřešení?

  1. Konzultační schůzka se zadavatelem
  2. Návrh ideálního řešení realizace
  3. Odsouhlasení rozsahu řešení
  4. Zpracování dílců ve výrobě dle odsouhlaseného plánku
  5. Montáž zastřešení terasy na smluveném místě

Pokud mimo jiné řešíte plánování terasové podlahy, pak více informací o podlahách na terasu najdete zde.

Neváhejte nás kdykoliv kontaktovat. Rádi vám zpracujeme nezávazné nacenění. Splňte si svůj sen ohledně moderní terasy. S naší pomocí to půjde lehce.

Rádi vám zpracujeme návrh moderní terasy nebo dřevěného zastřešení bazénu.Ozvěte se nám.

 

Máte zájem o zakázkovou výrobu?

Kontaktní údaje
Specifikace zakázky
Fotografie domu
Nahrajte fotografie místa, terasy, domu, kde bude pergola realizována.
Text s obrázkem
Pošlete nám nezávaznou poptávku a my Vás budeme kontaktovat.

nebo volejte
602 538 577