Typy garážových přístřešků

Jaké typy garážových přístřešků existují? Jaký je ideální pro váš pozemek? Zohledněte všechny parametry, které jsou důležité při volbě vhodného typu garážového stání.

Dřevěné garážové přístřešky nám v současné době nahradily dříve stavěné zděné garáže. Důvodů tohoto trendu najdeme hned několik:

  1. garážový přístřešek čili carport je podstatně levnější než zděná garáž,
  2. stavba garážového přístřešku na auto je rychlá,
  3. postavení garážového přístřešku je snadné, přičemž ho zruční kutilové dokážou z dodaného materiálu postavit podle návodu sami,
  4. pro auto je garážový přístřešek někdy lepší, protože vůz nestojí v nevětrané garáži, kde se drží celoročně vlhkost.

Garážový přístřešek ze dřevaDřevěné garážové stání je další stavbou v zahradě či u domu a rozhodně by nemělo narušovat jejich vzhled. Naopak dnes vyráběné garážové přístřešky jsou velmi zajímavým architektonickým prvkem a neslouží pouze pro zaparkování auta, ale tvoří celkový estetický komplex vašeho domova. 

Garážové přístřešky se staví z různých materiálů. Nejoblíbenější je dřevo, protože se hodí ke všem typům domů, ať už k moderní stavbě nebo do starší zástavby. A pokud máme dřevěný garážový přístřešek postavený u domu, můžeme ho nakonec v létě využít i pro posezení s přáteli či na grilování při špatném počasí. Protože ne každý z nás má tak velkou zahradu, aby si mohl postavit i pergolu či altán a např. majitelé řadových domů tuto možnost určitě ocení.

Promyslete podobu a velikost garážového přístřešku!

Přístřešek na garáž

Před stavbou garážového přístřešku je dobré popřemýšlet, zda prostor nebudeme chtít využít např. i na uskladnění kol, sekačky, či nářadí. To se nám bude potom hodit malý vestavěný domek. Budeme mít vše po ruce a nezabereme si další místo v zahradě. Na trhu jsou různé typy těchto lehkých garážových stání. Při výběru musíme zohlednit, v jakém místě bude garážové stání umístěno, jestli nám bude stačit jednogaráž či garáž pro 2 a více aut. Od toho se odvíjí i vzhledové provedení garážového přístřešku.


Vybírat můžete i z několika technických vyhotovení. Garážový přístřešek neboli garážové stání, může mít střechu sedlovou, případně valbovou s krytinou (např. šindel či betonová taška) nebo střechu rovnou, tzv. pultovou, jako krytina se v tomto případě může použít i průhledný či neprůhledný polykarbonát. Garážový přístřešek můžeme ozvláštnit různými trelážemi, po kterých se mohou pnout rostliny, oddělit od okolní zahrady plůtkem apod.

Na zakázku pro vás vytvoříme také:

Nechejte si nezávazně nacenit garážový přístřešek u Vetasu. Kontaktujte nás.

Máte zájem o zakázkovou výrobu?

Kontaktní údaje
Specifikace zakázky
Fotografie domu
Nahrajte fotografie místa, terasy, domu, kde bude pergola realizována.
Text s obrázkem
Pošlete nám nezávaznou poptávku a my Vás budeme kontaktovat.

nebo volejte
602 538 577