Dřevěné podlahy na terasu nebo jiný materiál?

Podlaha terasy se dá vytvořit v různých variantách, hlavní roli hraje materiál. Terasy se dělají z kameniny, keramické dlažby a samozřejmě i ze dřeva. Informujte se, jak obstojí dřevěná terasa vůči jiným materiálům.

Chystáte se zvelebit vaši terasu a hledáte vhodný materiál i řešení, které vás plně uspokojí, a především zajistí vaší nemovitosti či zahradě tu pravou exkluzivitu, stejně jako místo pro odpočinek? Specializujeme se na zakázkové realizace dřevěných podlah na terasu, proto jsme pro vás v tomto článku připravili několik zajímavých tipů a inspirací.

Dřevěné podlahy

Podlaha terasy se dá vytvořit v různých variantách, hlavní roli hraje materiál. Terasy se dělají z kameniny, keramické dlažby a samozřejmě i ze dřeva. Občas uvidíte i použití jiných materiálů, jako například lina, ale je otázkou, zda bude takto řešená terasa ideální s ohledem na estetiku.

Problematika výběru ideální dřevěné podlahy na terasu se může zdát jednoduchou záležitostí, opak je ale pravdou. Pokud toužíte po krásné terase s dlouhou životností a minimální údržbou, pak je vhodně vše okolo výběru vhodné dřevěné podlahy na terasu promyslet. K dispozici máte různé typy dřeva s rozdílnou odolností, jednoduchostí opracování apod. Při výběru vhodného materiálu dřevěných podlah na terasu rozlišujeme hustotu, stabilitu, tvrdost a třídu odolnosti dřeva. Stále větší oblibu získávají exotické dřeviny typu Teak, Bangkirai, IPE aj. Tyto dřevěné podlahy na terasu jsou sice dostatečně odolné, ale také mohou být velmi drahé.

Co takhle WPC podlahy

Dřevěné podlahy na terasu jsou asi nejběžnějším řešením, což plyne především z předností tohoto materiálu. Oproti kamenům nebo dlažbě se se dřevem dobře pracuje, vypadá dobře, a především se jedná o příjemný materiál, po kterém není problém chodit bosky i při nižších teplotách. Nevýhodou dřevěné podlahy na terasu je její nízká odolnost a s tím spojená údržba.

Jestliže nejste nutně zastánci klasického dřeva, pak byste se rozhodně měli seznámit s WPC materiálem. Jedná se o hit poslední doby a stále více terasových podlah u novostaveb je zhotoveno z dřevoplastových desek, jak se jim také říká. V jejich případě je lze označovat za dřevěné podlahy. Jedná se totiž o kombinaci dřeva a plastu v ideálním poměru, který spojuje výhody obou materiálů v jeden celek. Odolnost plastové příměsi ve spojení s krásou dřeva jsou základem ideální dřevěné podlahy na terasu. 

Dřevěná podlaha na terasu z WPC desek je odolná proti vodě, nepodléhá vlivu počasí, biologickým vlivům ani napadení škůdci. Rozhodně si na tomto materiálu nezadřete třísku. S dřevoplastovými deskami se velmi jednoduše pracuje (jako se dřevem) a mají přirozený vhled klasického dřeva. Nejvíce oceňovaná vlastnosti u dřevěných podlah na terasu z WPC prken je bezúdržbovost a stálobarevnost.

Více o WPC terasách se můžete dočíst zde.

Máte zájem o zakázkovou výrobu?

Kontaktní údaje
Specifikace zakázky
Fotografie domu
Nahrajte fotografie místa, terasy, domu, kde bude pergola realizována.
Text s obrázkem
Pošlete nám nezávaznou poptávku a my Vás budeme kontaktovat.

nebo volejte
602 538 577